sreda, 2. oktober 2013

Sinupret

Na tržišču je Sinupret v obliki tablet in kapljic. Je registrirano zdravilo rastlinskega izvora. Namenjen je uporabi pri nahodu, zamašenem nosu in vnetih sinusih oziroma za preprečitev zamašitve, ko nam prične teči redek izcedek iz nosu. 

Sinupret deluje tako, da zmanjša oteklino vnete nosne sluznice, razredči sluz, izboljša čiščenje sinusov in s tem olajša izločanje sluzi. Zmanjša se občutek zamašenega nosu in spremljajoči glavobol kmalu preneha. 

Nahod je vnetje nosne sluznice, ki nastane zaradi številnih vzrokov. Njegovi znaki so izcedek iz nosu, zamašen nos, kihanje, dražeč občutek v nosu. Poznamo infekcijski (vnetni), alergijski (preobčutljivostni), strukturni (zaradi anatomskih nepravilnosti v nosu) in nosečnostni nahod (zaradi hormonskih sprememb v nosečnosti). 

Sinuzitis je vnetje sinusov. Povzročijo ga virusi, bakterije, glive, preobčutljivostne in alergijske reakcije, bolni ali izruvani zob zgornje čeljusti. Bolnik ima glede na vnetje obnosnih votlin bolečine v čelu, pod očmi, v zobeh, pojavijo pa se lahko tudi v zatilju. 

Tablete in kapljice Sinupret zaužijemo. S tem sistemsko in hkrati delujejo na celotno sluznico v nosu in sinusih, neodvisno od tega, kako močno so zamašeni. Pri tem ne dražijo nosne sluznice in jih lahko uporabljamo dalj časa.

Uporablja se pri prvih znakih nahoda, da preprečimo zamašitev nosu, za zmanjšanje vnetja in oteklosti nosne sluznice. Uporabljamo ga tudi, kadar želimo preprečiti ali zdraviti vnetje sinusov. 

Odrasli ga uporabljajo 3 krat na dan po dve tableti ali 3 krat po 50 kapljic. Otroci od sedmega leta dalje pa 3 krat na dan eno tableto ali 15 kapljic. Kapljice niso neprijetnega okusa, so pa rahlo grenke. Po mojih izkušnjah in odzivih strank morda delujejo malo hitreje. 

Sinupret pri nahodu uporabljamo vsaj 7do10 dni, pri vnetju obnosnih votlin tudi dalj, odvisno od trajanja obolenja in spremljajočih simptomov. 

Zdravilo vsebuje uprašene zdravilne rastline: rumeni svišč, cvet jegliča s čašico, zel kislice, cvet črnega bezga in zel navadnega sporiša. 

Zdravilo lahko kupite v lekarnah, brez recepta.

Ni komentarjev:

Objavite komentar