četrtek, 10. oktober 2013

Vzdrževanje spletne strani

Kdaj ste nazadnje spremenili ali posodobili informacije na vaši spletni strani ? Prvi korak do uspešnega delovanja vaše dejavnosti je prav redno vzdrževanje spletne strani.

Včasih sem vam lahko zazdi, da temu ni tako, vendar je. Verjetno ste že zasledili, da ima iskalnik Google rad redno osveževane spletne strani, z drugimi besedami sveža vsebina je cenjena. Najslabša reklama je prav to, da vaša spletna stran vsebuje zastarele informacije. Še huje je, če so ti še netočni. Gotovo tudi vas razjezi, ko zasledite na spletni strani podjetja cene, za katere veste, da ne veljajo več. Kako bi sploh stopili v stik s takim podjetjem, če bi imeli objavljene stare telefonske številke ali email naslove ? Težava takih strani niso samo zastareli podatki, tako "zapuščena" stran močno vpliva tudi na kredibilnost podjetja. Bi zaupali takemu podjetju in naročili njihove storitve ali izdelke, če pa še spletne strani nimajo ažurne ? Zastarela vsebina ali kar celotna spletna stran dobesedno odbija obiskovalce in s tem tudi potencialne stranke. V skrajnem primeru lahko to privede celo do propada podjetja. Vzdrževanje oz. posodabljanje vsebine vaše spletne strani ne poskrbi samo za boljšo reklamo, ampak prinaša tudi boljšo pozicijo v spletnih iskalnikih in s tem več obiska. Seveda pa vzdrževanje spletne strani ni tako enostavno. Običajno je največja težava prav pomanjkanje časa ali potrebnega znanja za to delo. Sicer je urejanje spletnih strani v CMS sistemu lažje, kot je to pri klasičnih straneh, pa vendar.



V takih primerih vam svetujemo, da spletne strani ne prepuščate v milost in nemilost internetu. Lahko najamete podjetje, ki to delo opravlja namesto vas hitro, kakovostno in za ugodno ceno. Poleg tega v vzdrževanje spletne strani ne spada samo popravljanje stare in vnos sveže vsebine. V vzdrževanje spletnih strani spada tudi redno posodabljanje CMS sistema (če spletna stran temelji na njem). Le z rednim nadzorom delovanja spletne strani in primernimi ukrepi ste zaščiteni pred zlorabami (hekerski napadi) ali nedelovanjem spletne strani. Če pa do njih vseeno pride, imate zagotovljeno redno varnostno kopijo celotne spletne strani, katera vam omogoča nadaljevanje delovanja strani v zelo kratkem času po težavi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar