ponedeljek, 28. oktober 2013

Hujšanje z luno

Hujšanje z luno spada med najstarejše in najpogostejše načine hujšanja. Že naše babice in mame so se ravnale po luninem koledarju, ko so se odločile izgubiti kakšen odvečen kilogram, v uspešnost takšnega načina hujšanja pa se ni nikoli podvomilo. Hujšanje z luno je zelo enostaven in učinkovit način hujšanja, ki ne ogroža zdravja in ne zahteva posegov v vaš življenjski stil. 

Kako lahko hujšamo z luno? 
Hujšanje z luno je tako naravno, kot sta plima in oseka. Tako kot gibanje lune vpliva na premike voda na Zemlji, tako tudi vpliva na vodo, ki je sestavni del človeškega telesa. Kar 75% teže človeka predstavlja voda, ki jo vsebuje njegovo telo, zato tudi ni čudno, da lahko posameznik s pomočjo lune tudi shujša.

Dva načina hujšanja z luno 
Hujšanja z luno se lahko lotimo na dva načina:
1. običajno hujšanje z luno: Ta način je bolj pogost, saj zahteva le 24-urni post, ki se začne z nastopom polne lune ali mlaja. V tem času lahko uživate le vodo. S takšnim hujšanjem z luno lahko izgubite tudi 2,5kg v enem dnevu, prav tako pa se bo v tem času vaše telo razstrupilo.
2. podaljšano hujšanje z luno: Hujšanje se začne v enakem času (ob nastopu polne lune) in na enak način (24-urni post) kot običajno hujšanje z luno, toda ta sistem kasneje ponovite tudi ob nastopu mlaja. Med prvim in zadnjim krajcem je potrebno jesti manj, kot običajno (ni potreben popolno postenje), prepovedano je jesti po 18. uri, namesto hrane pa spijte veliko vode. 




Ni komentarjev:

Objavite komentar