četrtek, 14. november 2013

Coworking pisarne so čedalje bolj priljubljene tudi v Sloveniji

Čedalje več ljudi delo opravlja preko prenosnega računalnika in preko interneta, zaradi česar tradicionalne pisarne niso več tako priljubljene kot nekoč. V ospredje prihaja tako imenovana coworking pisarna, storitev ugodnega najema delovnega mesta, ki vključuje vse stroške, potrebne za poslovanje podjetja, hkrati pa podjetnikom omogoča občutek svobode, o katerem so vedno sanjali. 

Podjetniki in zaposleni, ki delo opravljajo v tovrstnih pisarnah, uživajo kar nekaj prednosti: poleg nizke cene najema je tu še skupnost, ki jo gradijo podjetniki iz različnih področij, primerno delovno okolje, ki motivira, in dodatni poslovni prostori, ki omogočajo nemotene in zasebne sestanke s sodelavci ali poslovnimi partnerji. 

V tujini je coworking v porastu že od leta 2005 in od tedaj je že skorajda vsako večje mesto pridobilo vsaj en prostor, namenjen tovrstnemu načinu poslovanja. Tudi v Sloveniji lahko najdemo več takšnih pisarn in ljudje so nad njimi večinoma zelo navdušeni. 

Zakaj pa ne bi podjetnik dela raje opravljal kar od doma? Dejstvo je, da večina mladih poslovnežev, ko ustanovijo svoje prvo podjetje, delo zares opravlja kar iz domače kleti ali dnevne sobe. Toda slej ko prej pridejo do spoznanja, da je delo in dom nujno treba ločevati, okolje pa je potrebno menjati. Večina jih, takoj ko se preselijo v coworking pisarno, dobi veliko večji zagon za delo, saj so kar naenkrat obdani z različnimi ekipami, ki ves čas zavzeto premlevajo in rešujejo različne probleme. Podjetniki v takšnih pisarnah spletejo tudi celo mrežo novih poznanstev, predvsem s talentiranimi profesionalci iz najrazličnejših področij, ki mlademu podjetju zagotovo slej ko prej pridejo prav.

Ni komentarjev:

Objavite komentar