sobota, 13. julij 2013

Na plaži so nepogrešljive tudi kontaktne leče

Ko se odpravljamo na počitnice na morje se vedno soočamo s pakiranjem. Ne smemo pozabiti na raznoliko poletno garderobo, pa tudi na kakšno toplejše oblačilo ne. Poleg tega vedno spakiramo še kup pripomočkov za na plažo, na primer kopalne brisače, žoge, napihljive čolne in razne druge stvari. Ker pa je oddih na morju praviloma povezan tudi s soncem, v potovalni torbi nikakor ne smejo manjkati sončna očala.

Prav pri slednjem pa imajo veliko težav tisti, ki za izboljšanje voda že sicer uporabljajo korekcijska očala. V takšnih primerih sončna očala namreč ne pridejo v poštev, saj z njimi ne vidimo dobro. Sicer obstajajo sončna očala, primerna za določene dioptrije, a so relativno draga, izbira pa ni tako široka. Kot nalašč pa so v takšnih primerih kontaktne leče, ki so že sicer znane kot odličen nadomestek za očala. S kontaktnimi lečami namreč odpravimo potrebo po korekcijskih očalih, s tem pa na našem nosu ostane dovolj prostora za navadna sončna očala, s katerimi bomo zahvaljujoč lečam videli odlično, izgledali pa še bolje. Kontaktih leč seveda ne bomo kupovali le zato, da bomo lahko uporabljali sončna očala, saj imajo še veliko dobrih lastnosti, je pa ta še posebej opazna poleti, kar bodo vedeli vsi tisti, ki ne morejo nositi sončnih očal zaradi slabega vida.



Na plaži nam kontaktne leče pomagajo tudi pri mnogih drugih opravilih, med drugim tudi pri plavanju in drugih športih, le paziti moramo, da nam v oči ne zaide morska voda ali pesek s plaže. Če nismo prepričani, ali bomo leče lahko ohranili čiste in nedotaknjene, raje za rezervo s seboj vzamemo tudi očala, ki pridejo prav na primer pri sončenju in podobnih aktivnostih, pri katerih obstaja nevarnost, da bomo v oči dobili pesek ali vodo.

Tukaj si oglejte široko paleto kontaktnih leč.

Ni komentarjev:

Objavite komentar