torek, 7. april 2015

Prednosti nadzorne plošče cPanel

Spletno gostovanje je storitev, ki v ozadju skriva veliko več dela, kot bi morda sprva predvidevali. Ponudniki gostovanja morajo namreč skrbeti za strežnike, hkrati pa poskrbeti za to, da lahko s strežniki oziroma svojimi zakupljenimi storitvami enostavno upravljajo tudi končni uporabniki. Na srečo pri tem pomagajo različna orodja, ki olajšajo upravljanje spletnega gostovanja in omogočijo hitro in učinkovito delo s strežnikom. Med najbolj priljubljenimi in nedvomno najbolj uporabnimi je nadzorna plošča cPanel, ki nudi celovit nadzor nad zakupljenim paketom gostovanja. Seveda pa ta nadzorna plošča ni na voljo povsod – nekateri ponudniki gostovanja uporabljajo druge rešitve, zato moramo biti na to pozorni že pri izbiri ponudnika. 

Nadzorna plošča cPanel za uporabnika združuje najboljše s področij enostavnosti upravljanja spletnega strežnika in vsestranske funkcionalnosti ter zmogljivosti, ki omogoča učinkovito delo. Glavno prednost za večino uporabnikov predstavlja intuitiven, preprost in učinkovit grafični vmesnik, ki omogoča hitro dostopanje do vseh potrebnih nastavitev in orodij, hkrati pa nudi kompakten pregled vseh lastnosti strežnika oziroma zakupljenega paketa. Vedno lahko vidimo, koliko prostora na spletnem strežniku je še na voljo, ter koliko mesečnega prenosa podatkov še ostaja, poleg tega pa je seveda navedenih še veliko podatkov. Orodja, pripomočke in nastavitve znotraj nadzorne plošče lahko urejamo po skupinah in razporejamo po grafičnem vmesniku, čeprav so ikone že privzeto priročno razvrščene v smiselne skupine. Grafično podobo nadzorne plošče lahko tudi spremenimo, na voljo je več predlog. Še ena priljubljena lastnost v okviru nadzorne plošče cPanel je možnost hitre namestitve priljubljenih spletnih skript in sistemov za upravljanje vsebin, kar je na voljo pri večini ponudnikov. 

Prednosti nadzorne plošče cPanel v primerjavi z alternativami je preveč, da bi jih lahko našteli v kratkem članku. Lahko pa rečemo, da je cPanel odlična izbira za vse, tako za začetnike kot za izkušene spletne mojstre. Tudi cena, ki jo plačajo ponudniki gostovanja, je relativno nižja, tako da so paketi z nadzorno ploščo cPanel načeloma nekoliko cenejši. 

Mnogo več koristnih informacij boste našli na http://www.gostovanje.co/.

Ni komentarjev:

Objavite komentar