četrtek, 9. april 2015

Hitrost strežnika - pomemben del spletne optimizacije

Spletna optimizacija je zahteven proces, ki se izvaja na različnih plasteh. Začne se že pred izdelavo same spletne strani, konča pa se nikoli, niti takrat ne, ko spletna stran zaseda najvišja mesta za vse relevantne ključne besede. Vedno je treba biti korak pred konkurenco, zato je treba paziti na vse dejavnike, ki vplivajo na uvrstitve v iskalnikih. Teh pa ni malo, prav tako ni točno znano, katere podrobnosti v kolikšni meri vplivajo na razvrščanje rezultatov za določene iskane pojme, zato se je treba posvetiti tistim dejavnikom, ki so znani in pomembni. Med temi je en, ki se pogosto zapostavlja – hitrost strežnika. 

Hitrost strežnika predstavlja majhen, a pomemben del off-site optimizacije, ki lahko odločilno vpliva na uvrstitev v spletnih iskalnikih. Temu se posvetimo predvsem takrat, ko že imamo urejene druge aspekte optimizacije, ki jih lažje prilagajamo, saj je hitrost strežnika precej odvisna od spletnega gostovanja, ki ga izberemo, torej moramo za izboljšave poiskati novega ponudnika gostovanja. Hitrost nalaganja spletne strani sicer lahko optimiziramo, a le do neke mere, saj smo omejeni z zmogljivostjo strežnika. V vsakem primeru je pametno že pred izdelavo spletne strani poskrbeti za to, da bo spletno gostovanje omogočalo kar najboljšo hitrost nalaganja, ki bo prispevala svoj delež k celoviti optimizaciji strani za spletne iskalnike. 

Vseeno pa pri spletnih straneh nikoli ne smemo misliti le na iskalnike, tudi pri hitrosti strežnika ne. Izboljšave naj služijo predvsem uporabnikom, ki želijo kar se da funkcionalno in prijazno spletno stran, pri čemer hitrost seveda pomaga. Izberemo ponudnika gostovanja, ki ima strežnike locirane v državi naše ciljne skupine, seveda pa se pravočasno prepričamo, da je tudi sam strežnik dovolj zmogljiv, da bo zagotovil optimalno prikazovanje spletnih strani vsem obiskovalcem. Preverimo seveda tudi morebitne izpade strežnika in druge težave, da res izberemo primeren temelj za spletno stran. 

Več informacij o izbiri spletnega gostovanja boste našli na http://www.gostovanje-domene.si/.

Ni komentarjev:

Objavite komentar