petek, 19. april 2013

Računalniški servis

Z množično uporabo in napredkom računalnikov, se je povečala tudi potreba po računalniških storitvah oz. po računalniških servisih. Življenja brez računalnika in še bolj brez interneta si ne moremo niti predstavljati več. Zato je še toliko bolj pomembno, da nam računalnik brezhibno deluje vedno, ko ga potrebujemo. Da pa imamo brezhibno delujoč računalnik je potrebno nekaj znanja ali bolje rečeno nekaj rednega vzdrževanja.

Proizvajalcev računalniške opreme je na trgu kar precej. Ko pa gre za operacijski sistem močno prevladujejo operacijski sistemi podjetja Microsoft. Te sisteme je dobro redno nadgrajevati (popravki, posodobitve). Tako sproti odpravljamo vse odkrite hrošče in druge napake ali ranljivosti operacijskega sistema, ki so bile do takrat odkrite. Vendar samo posodabljanje operacijskega sistema ni dovolj. Pojavlja se lahko še en kup drugih težav, veliko jih je povezanih z nezaželenimi programi ali virusi. Zmotno je prepričanje, da če imate nameščen antivirus, ne boste dobili virusa. Ste zaščiteni pred večino virusov, vendar 100% zaščite ne nudi nihče. Poleg tega vas antvirusi ne ščitijo pred vohunskimi in drugimi nezaželenimi programi ali pred vašo naivnostjo pri klikanju na različne oglase, mamljive ponudbe in druge sporne vsebine (na internetu, e-pošti,…). Druga pogosta napaka, ki ni nujno povezana z virusi ali škodljivimi programi, je ta, da se nam računalnik en dan preprosto ne zažene več v delujoč sistem. Običajno gre samo za programsko težavo operacijskega sistema, kdaj pa je to lahko tudi indikator odpovedovanja določene strojne opreme.



In ravno za vse take in drugačne težave je na voljo računalniški servis, ki vam pri teh težavah pomaga, napako odpravi ali pa zamenja okvarjeno strojno opremo. V določenih primerih obisk serviserja na domu sploh ni potreben, saj se napako lahko odpravi kar na daljavo, preko interneta.

Ni komentarjev:

Objavite komentar