četrtek, 24. april 2014

Glivice

Bliža se poletje in z njim vedno toplejši meseci, kar pomeni ugodne pogoje za nastanek glivic na nohtih. Te namreč obožujejo toplo, vlažno in temno okolje, zato se še posebej rade pojavijo pri ljudeh, ki so obuti po več ur skupaj. Vendar pa ni rečeno, da se glivice pojavijo samo v toplejših mesecih, okužba nas lahko seveda doleti tudi v drugih letnih časih. 

Ob okužbi z glivicami noht navadno porumeni ali se obarva belo, lahko se tudi odebeli, lomi, včasih pa celo odstopi. Pri tem je preventiva zelo pomembna, važno je, da se izogibamo mestom, kjer se glivice pogosto pojavljajo, torej bazenom, javnim tušem, savnam, slačilnicam in drugim krajem z visoko vlažnostjo. Če se že zadržujemo na teh mestih, je pomembna previdnost, svetovana je uporaba natikačev, da ne pridemo v neposreden stik z morebitno okuženo površino. Seveda se lahko okužimo tudi z uporabo obutve, nogavic ali drugih predmetov, ki so prišli v stik z okuženo osebo. 

Kaj storiti, ko ugotovimo, da smo se okužili z glivicami? Poleg naravnih načinov, ki niso vedno najbolj zanesljivi, pa danes poznamo tudi pisala za nohte, ki delujejo proti glivicam. Eno izmed teh pisal je tudi Nailner Repair, ki že v zelo kratkem času zagotavlja viden učinek. Nailner Repair namreč temelji na izvlečkih eteričnih olj, ki imajo blažilen učinek, njegov sistem prenosa učinkovin pa omogoča, da te prodrejo globoko v noht, tudi do nohtne posteljice, kjer se glivice najpogosteje množijo. V nasprotju z drugimi, morda celo tveganimi rešitvami pri boju z glivicami, Nailner Repair zaenkrat še nima znanih neželenih učinkov, zato je popolnoma varen za uporabo. Sicer okužba z glivicami ni nevarna, vendar je zagotovo neprijetna in omejujoča, zato je pametneje hitro ukrepati. Pisalo Nailner Repair je klinično preizkušeno, učinki pa se pokažejo že v dvanajstih tednih redne uporabe. Čakanje na samodejno izboljšanje je torej resnično nesmiselno, saj se lahko s pisalom Nailner Repair že do poletja znebimo glivic in se tako brezskrbno prepustimo počitniškim užitkom.


Ni komentarjev:

Objavite komentar